Nyttig läsning

Aktie och Fondanalys

Morningstar
Morningstar publicerar oberoende information om svenska och internationella värdepappers-fonder. Här kan du jämföra marknader, se ranking i topplistor och läsa artiklar och krönikor.

Redeye
Ett fristående analyshus med inriktning på aktieanalys och finansiell rådgivning. Ett tips utöver deras olika analyser är VD-intervjuerna.

Svenska nättidningar

Affärsvärlden

Dagens Industri

Privata affärer

Veckans affärer

Internationella nättidningar

Bloomberg

BusinessWeek

Financial Times

Fortune

Harvard Business Review

The Daily Telegraph, finance

The Economist

The Independent, money

The New York Times, business

The Times of India, market

The Wall Street Journal

Times Online, business

Krönikörer, Bloggar

Bengt Göransson
Nyhetskorrespondenten på Wall Street som jobbar åt Dagens Industri, olika TV-stationer och Aktiespararna där han ofta uppdaterar från händelsernas centrum.

Finansiell planering
Falk & Partners skattejurist Filip Savic bloggar om frågeställningar gällande skatt, ägandestrukter och generationsskiften.

Martin Wolf
Till Wolf refererar de flesta internationella ekonomijournalister. Han är ”associate editor and chief economics commentator” på Financial Times. Så om du vill ligga steget före läs då hans pedagogiska och sakliga artiklar innan de kommer översatta i svensk press. Här kan du även prenumerera på Wolfs uppdateringar.

Peter Malmqvist
Peter analyserar börsbolag och börsbolagens redovisningsproblem, samt analys av de makroekonomiska trender som kan tänkas påverka finansiella placeringar.

Övrigt

Finansinspektionen
Visste du att du kan stalka alla insiders? På Finansinspektionens sida kan du till exempel söka på Stefan Persson och ta reda på hans senaste affärer och ta ställning till om det är värt att ta efter.

SCB:s lönedatabas
Här kan du läsa yrkesbeskrivningar och se var lönen ligger och hur den skiljer sig åt beroende på ålder, utbildning och kön.

SCB:s årsbok
I ”Statistisk årsbok 2010 – boken om Sverige” kan du hitta siffror om allt. Om du funderar på att starta eget är det här du skaffar dig grundkunskaperna. Visste du till exempel att kvinnor i åldern 30–49 år spenderar 58 kr i månaden på underkläder och att motsvarande utgift för männen är 26 kr?

StockOnTV.com
Här hittar du information i filmformat om det börsbolag, fondbolag eller det onoterade bolag du är intresserad av.

Warren Buffett Watch
Här på CNBC kan du följa Buffett och hålla dig uppdaterad om vad en av världens rikaste investerare och affärsman gör genom att följa hans affärer, citat och gärningar.

Årsredovisningsservice
Här kan du efter bransch eller börs söka reda på bolag och beställa årsredovisningar. Tjänsten sponsras av de hundratals företag som deltar för att förbättra sin synlighet och transparens.